Alt om skræddersyede radiatorskjulere

hvid radiatorskjuler

Ethvert hjem, der bruger dampvarme og har radiatorer, kan drage fordel af at installere et par gode radiatorskjulere efter mål til hjemmet. Dette gælder især for meget gamle huse, hvor radiatorerne muligvis ikke er specielt attraktive at kigge på, eller hvor de fylder en del. En radiatorskjuler siges også at øge varmeeffektiviteten, ud over at forbedre det æstetiske udseende.

Grunde til at skaffe en radiatorskjuler

Den nok vigtigste grund til få installeret en radiatorskjuler er sikkerhed. Radiatorer kan blive ekstremt varme. I hjem med små børn eller kæledyr, der måske kan blive fristet til at røre ved dem, kan radiatorer være forholdsvis farlige. Hvis en radiator desuden bliver beskadig gjort eller går i stykker og begynder at skyde brandvarme dampstråler ud i rummet, vil en radiatorskjuler blokere dets fulde kraft.

En radiatorskjuler efter mål er også gode til at beskytte andre genstande. De forhindrer varme og fugt i at nå hen til vægge og gardiner, så deres levetid forlænges

En ordentligt installeret radiatorskjuler kan endda fordele varmen bedre, end en udækket radiator. Da den bagerste plade skubber varme væk fra væggen, mens låget reflekterer varme væk fra toppen, skubbes varme, der ellers ville stige direkte op til loftet, ud i rummet i stedet. Undersøgelser har faktisk vist, at temperaturforskellen i den nederste del af et rum kan påvirkes til så meget som 4 graders forskel.

Du får en ekstra hylde

Plads er en vigtig del af hjemme. Da det kan være vanskeligt at finde de rigtige skuffer, skabe og reoler, for ikke at nævne hvor dyrt det kan være, vil en radiatorskjuler slå to fluer med ét smæk. Når du investerer i en radiatorskjuler, investerer du ikke kun i en æstetisk smukkere og mere sikker radiator, du får ovenikøbet en praktisk reol til dit hjem. Hvis du f.eks. har investeret i en radiatorskjuler til din gang, har du også investeret i et praktisk udstillingsrum til den nye vase med blomster eller det indrammede familiefoto. En hylde er ikke kun til praktisk brug, men til æstetisk fornøjelse og som en erklæring af dig og dit hjems personlighed.