frederiksberg centret

I Danmark elsker vi at shoppe, og vores velstruktureret velfærdsstat betyder også, at vi har et stort rådighedsbeløb hver måned i modsætning til mange andre steder i verdenen. E-handel har også for alvor vundet frem, og der ses en klar tendens af, at langt størstedelen af vores forbrug bevæger sig online. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan lide at shoppe i fysiske butikker – tværtimod – for nogle af de mest populære shoppingcentre vækster også år for år. Den lille lokale butik i forstaden, har efterhånden dog langt sværere betingelser for at overleve, eftersom vores shoppingkultur er blevet centraliseret mod storbyen eller på nettet.

Selvom de fleste signaler peger mod handel på nettet, så kan vi mennesker godt lide at se, røre og føle på de ting, som vi køber. Der er også mange bekymringer og tanker, der fylder vores hoved inden vi kan beslutte os for at købe. Med tøj og sko tænker vi typisk på om vi overhovedet kan passe det, møbler vil vi gerne få en størrelsesfornemmelse og med elektronik ønsker vi måske den rette personlige vejledning. Der er derfor stadig mange ting, som taler for at den fysiske detail har sin plads i Danmark.

I denne artikel har vi derfor samlet 3 af de bedste shoppingcentre i Danmark, som du bør tage et smut forbi.

Lyngby Storcenter

Lyngby Storcenter blev opført helt tilbage i 1973 af arkitekterne Krohn, Rasmussen & Ryde. Centret har efterhånden rundet over 100 butikker, og den dag i dag er der faktisk 114 forskellige butikker med at hvad hjertet begærer. Storcentret i Kongens Lyngby udgør en stor bestanddel af handelslivet i Storkøbenhavn, og der er sågar mange fra byen og forstæderne omkring, der tager helt dertil. I centret har du rig mulighed for at shoppe tøj, elektronik, hårde hvidevarer, smykker, mad, kosmetik og meget andet.

lyngby centret

Kan du ikke få nok af bare et center, så ligger Magasin i Lyngby faktisk lige overfor på den anden side af gaden. Der er derfor rig mulighed for at bruge kreditkortet i området, og hvis du er bliver sulten ovenpå forbrugsræset, så er der også masser af caféer og restauranter at spise ved.

Fields

Fields er et af de nyeste shoppingcentre i Danmark, og blev opført tilbage i 2004 på Amager. Helt præcis er centret placeret mellem Bella Center og Øresundsbanen, og danner derfor centrum for hele Ørestad. Den bydel har vokset massivt de seneste par år, og efterhånden er der mange aktiviteter at tage sig til som fx koncerter i Royal Arena, Royal Copenhagen Golf klub og ikke mindst Amager fælled parken. Fields har godt og vel 115.000 m² at gøre godt med, og det afspejles i 145 flotte butikker med muligheder til enhver smag. Det populære center har flere millioner besøgende om året – og med god grund, fordi du kan hurtigt bruge flere timer i Fields.

Frederiksberg Centret

Frederiksberg Centret er også bedre kendt som FRBC Shopping, når du passere de forskellige Metro og S-tog stationer i Københavnsområdet. Frederiksberg Centret er også relativt nyt, og har fået lavet en fin ombygning i 2015, hvilket betyder at du nu kan boltre dig løs i 90 forskellige butikker. Centeret har egen indgang via Frederiksberg Metro, og ligger lige op ad Copenhagen Business School og på den anden side ud til Falkoner Allé. Den centrale beliggenhed tiltrækker hver dag tusindvis af shoppelystne mænd og kvinder.

Uanset hvilket af de tre centre du tager forbi, så er du garant for at komme hjem med posen fyldt!