De bedste oplevelser i Dubai

dubai burj al arab

Dubai er en fremadstormende og ekstravagant storby, hvor du kan udleve spændende oplevelser, som du kun har turde drømme om. De fleste tænker, at storbyen Dubai kun er noget for de rigeste mennesker, men det er ikke helt sandt. Godt nok er der mange dyre hoteller, sportsbiler, Michelin restauranter og i det hele taget oser byen af en overdådig livsstil, men prismæssigt kan du sagtens få en spændende ferie og enestående oplevelser med hjem i bagagen.

Der findes mange forskellige ting at lave i Dubai, og i denne artikel har vi samlet nogle af de mest enestående, sjove og populære attraktioner i diamantbyen.

Burj Khalifa – Verdens højeste bygning

Hvis du tager til Dubai, er du nødt til at tage et smut forbi verdens højeste bygning, Burj Khalifa. Det er en enestående mulighed, hvor din højdeskræk bliver sat gevaldigt på prøve, selvom der er glasruder og gitter for. Udsigten er ligeledes mageløs, og du vil kunne se udover hele byen fra alle vinkler. Bygningen har en lynhurtig elevator, og det tager faktisk ikke mere end et par sekunder at komme helt til tops.

Bådtur langs floden i det gamle Dubai

Det gamle Dubai er et af de smukkeste områder, og hvorfor ikke sejle en tur langs floden igennem området. Det er en skøn kontrast til den ekstravagante og nymoderne turistattraktion, Burj Khalifa. Priserne er også til at have med og gøre, for det koster faktisk kun omkring 100 kr. pr. time for at sejle langs floden. På den anden side af floden vil du kunne komme til Dubai’s souk, hvilket er en lokal markedsplads, der oser af kultur og charme.

Burj Al Arab – Det mægtige 7-stjernet hotel

Vil du have en smagsprøve på et liv i den fineste overklasse, så er det værd at tage et kig forbi et af de få 7-stjernet hoteller i verdenen. Burj Al Arab er en smuk bygning, som er svimlende 321 meter højt, og er derfor blandt de 4 højeste hoteller på hele kloden. Et sandt mesterværk som du har mulighed for at besøge, selv hvis du ikke har råd til at overnatte der. Til os dødelige kan man nemlig besøge deres restaurant og bar i toppen, hvor det er muligt at få en drink eller to uden at blive ruineret.

Ørkensafari uden for byen

Det fantastiske ved Dubai er, at der er så mange forskellige oplevelser, på trods af der er tale om en storby. Du kan både se store bygning, tage på stranden, shoppe, spise på luksuriøse restauranter eller opleve en natur, som vi ikke er van til i kolde Danmark. Der findes mange endagsture ud i ørken, også kaldet for ørkensafari, hvor du kan få en overraskende sjov tur. Du bliver hentet i en firhjulstrækker, som tager dig med på ørkenræs, der kan sammenlignes lidt med en vild rutsjebane i tivoli – det er virkelig sjovt, men ikke for sarte sjæle!

ørkenræs

Derudover bliver i kørt til en lille pop-up by midt i ørken, hvor man får en kultureloplevelser og en følelse af, hvordan det har været at leve i små ørkenbyer. Det er selvfølgelig lidt turistet, men samtidig en meget spændende oplevelse.

Der er findes mange ting at prøve i Dubai, og ovenstående er blot nogle af de mest populære attraktioner, som du bør overveje, hvis du skal forbi den solrige storby.