Flexleasing som privat

De fleste drømmer om på et tidspunkt at investere i en ordentlig bil. Det kan dog være en dyr affære – specielt hvis du drømmer om en lidt særlig eller dyre bil. Heldigvis behøver du ikke at have den store pengepung op af lommen. Du kan nemlig flexlease din drømmebil. Flexleasing privat og erhverv er en god mulighed for dig at bevare din sunde økonomi og få drømmebilen.

3 gode fordele ved flexleasing

Den danske registreringsafgift på biler er rigtig høj. Derfor kan det ikke bare være dyrt, men ligefrem økonomisk ufornuftigt at købe en bil i luksusklassen og måske endda i mellemklassen. Flexleasing som privat og erhverv er en langt billigere løsning, hvor du samtidig undgår en høj kapitalbinding. Fordelene ved flexleasing er:

  • Du får en lav afskrivning
  • Du kender alle udgifter
  • Du kan få lige præcis den bil, du går og sukker efter

Flexleasing er derfor en oplagt mulighed, hvis du drømmer om en helt særlig bil, men ikke ønsker den høje kapitalbinding og registreringsafgift, der kan være på biler.

Flexleasing privat – det skal du være opmærksom på

Flexleasing som privat kan virke som en kompliceret proces, fordi som privatperson ikke må eje en bil, der flexleases. Hvis du kender den lov, undrer du dig måske også over, hvordan du skal flexlease en bil privat. Det er faktisk ganske simpelt. Du betaler for bilen igennem et leasingselskab. Det minder om, hvis du skulle ud at have et almindeligt billån. Det er dermed leasingselskabet, der køber bilen og lejer den ud til dig. Når du leaser bilen, vil du derfor skulle betale afdrag på registreringsafgiften og renter til leasingselskabet hver måned. Ved køb af bilen fastsætter leasingselskabet også bilens såkaldte restværdi. Det vil sige, at du kender bilens forventede værdi efter leasingperiodens udløb. Der er med andre ord indregnet en afskrivning fra periodens start.

Restværdien skal du ved leasingperiodens udløb indfri ved at købe bilen af leasingselskabet. Flexleasing som privat indebærer derfor, at du i sidste ende kommer til at købe bilen, men uden registreringsafgift. Det vil gøre det nemmere for dig at sælge bilen videre til en anden.