Fordele og ulemper ved et ansigtsløft

Ifølge Agata Privathospital kan man opnå et ungdommeligt udseende med et ansigtsløft – eller i hvert fald et mere ungdommeligt udseende end før. Dette gøres ved at genskabe den naturlige kontur i ansigtet. Med alderen påvirkes vores hud af mange forskellige faktorer, der blandt andet nedsætter collagen og elastin i huden. Huden bliver derfor tyndere og mister volumen. Denne aldringsproces kan desværre ikke undgås, men den kan forsinkes med et ansigtsløft. Læs og hør nogle af fordelene og ulemperne ved et ansigtsløft. 

Fordelene ved et ansigtsløft

Fordelen ved et ansigtsløft er, at behandlingen giver dig et mere ungdommeligt udseende. Dette kan have en positiv påvirkning på mange aspekter af dit liv, herunder dit selvværd og selvtillid, din udstråling og måske endda dit forhold. Nogle mennesker viser også aldringstegn tidligere end andre, hvilket kan være meget svært at leve med. Et ansigtsløft kan altså hjælpe dig med at få et lige så, eller mere ungdommeligt udseende som andre jævnaldrende. Et ansigtsløft kan også holde i mange år. Hvis man sørger for en sund kost og motion, så kan det eksempelvis holde i op til 10 år. Man kan udføre et ansigtsløft på flere forskellige steder på ansigtet. En læge vil naturligvis hjælpe dig med at finde frem til hvilken type ansigtsløft, du bør få. Nogle patienter får et øvre ansigtsløft, der hjælper med at fjerne et træt udtryk fra panden og øjenbrynene. Andre patienter ønsker et midt ansigtsløft, der minimerer rynker ved mundvigen og kinderne. Der findes også mange andre typer ansigtsløft, herunder nedre ansigtsløft og et halsløft. Nogle klinikker tilbyder endda også et flydende ansigtsløft, der kan udføres uden kirurgisk indgreb. Til et flydende ansigtsløft anvendes fillers og botox til at glatte huden og minimere rynker. 

Ulemper ved et ansigtsløft

Ulempen ved et ansigtsløft er at det desværre ikke er et permanent resultat. Man kan ikke stoppe aldringsprocessen, så på et tidspunkt vil hudens manglende collagen og elastin få dit ansigt til at miste volumen alligevel. Man kan selvfølgelig vælge at få behandlingen igen, men dette kan blive meget dyrt, hvis man tager behandlingen hver 10. År. Ansigtet påvirkes af mange faktorer, herunder rygning, stress, sol, vægttab og dårlige sovevaner. Alt dette kan få resultatet til at holde i mindre tid.