Forskellige muligheder for dyretransport

flyfragt

Hvis du skal have transporteret et kæledyr via fly, så er der ofte flere muligheder for hvordan du vil gøre det. Du vælger selv den løsning, som du synes er bedst for dit dyr. 

Tag dyret med i kabinen

I nogle fly er det tilladt at tage sit kæledyr med i kabinen. Dette gælder dog oftest kun katte og hunde. Der kan dog være særlige flyvninger, der ikke tillader at have kæledyr i kabinen, så sørg for at du undersøger dette. Der kan også være begrænset plads til kæledyr i kabinen, så det er en god idé at reservere i god tid. Vær også opmærksom på at særlige regler gælder for servicehunde i kabinen. 

Dyret skal ofte opfylde nogle krav. Du skal for eksempel kunne have den i en kasse under sædet. På intet tidspunkt er det tilladt at tage dit kæledyr ud af kassen. Derudover er der ofte regler om hvor meget kæledyret må veje. Typisk skal den veje under 10 kg. Dyret skal selvfølgelig kunne stå op og ligge behageligt i sin transportkasse. 

Sæt kæledyret i lastrummet

Kæledyr, som katte og hunde, kan også transporteres med fly, ved at placere dem i lastrummet. Personalet vil sørge for, at denne del af lastrummet er ventileret. Du skal være opmærksom på, at det ikke vil være muligt at se kæledyret eller give det mad og vand under flyvningen. Nogle bestemte racer må dog ikke transporteres i lastrummet, fordi de oplever for høj stress og kropstemperatur. Dette gælder ofte fladnæsede kæledyr, som boxere, bulldogs og perserkatte. Disse skal i stedet medbringes i kabinen og være under dit sæde i løbet af rejsen. 

Transporter dit kæledyr som fragt

Uanset om du foretrækker at transportere dit dyr i lastrummet eller kabinen af et fly, så skal kassen, som dyret transporteres i opfylde nogle specifikke krav. Derudover er der også ofte krav om at dyret skal vaccineres. Hvis du samarbejder med et fragtfirma, som N. A. Nissen, der er specialiseret i dyretransport, så kan de sikre, at du overholder alle reglerne. Reglerne er ofte lavet for at dyret transporteres i de bedste forhold som muligt. Hvis du ønsker at transportere flere end et dyr, så kan det også være en god grund til at samarbejde med et fragtfirma.