Giv din lejlighed en overhaling med epoxymaling?

En mand er i gang med at gøre epoxygulve klar

Bor du i en lejlighed, som trænger til en kærlig hånd? Fra tid til anden dukker der diverse håndværkertilbud op på det københavnske boligmarked. Nogle er selvfølgelig i en værre forfatning end andre. Men fællesnævneren for mange af dem er, at gulvene trænger til en ordentlig overhaling; eller rettere overmaling.

Èn af de mest populære produkter til maling af gulve og vægge er såkaldt epoxymaling – hvilket jeg godt kan forstå. Det skyldes især det faktum, at det er et utroligt slidstærkt og robust materiale, som næsten ikke kan slides op. Derfor ser man også mange epoxygulve på diverse værksteder samt i mange industrihaller. 

Sådan maler du dit gulv med epoxymaling 

I det følgende afsnit vil der være en step-by-step-guide i forhold til, hvordan man maler et gulv med epoxymaling. Først og fremmest skal gulvet klargøres. Dvs. det skal støvsuges, rengøres, afvaskes – evt. slibes – inden man kan gå i gang med epoxymalingen. Herefter blander man base og hærder i blandingsforholdet på 5:1, hvor man også tilsætter ca. 10 % vand. Derudover skal man i gang med grundmalingen, som typisk tager 1 time; selvfølgelig afhængigt af kvadratmeterne. Dette 1. lag skal ligge i op til 24 timer, hvor man så kommer det næste lag af epoxymaling på med samme fremgangsmåde som før.

Efter endnu 24 timer med tørring er epoxygulvet klar til at blive gået på. Dog skal man være opmærksom på, at det er meget modtageligt for ridser og slag den første uge. Derfor skal man være ekstra påpasselig.  

Du kan male de fleste gulve med epoxymaling 

De fleste gulve er modtagelige overfor epoxymaling. Det drejer sig om: faste parketgulve, faste trægulve, beton, fliser samt gulve der tidligere er lakerede eller malede. Derudover er det også vigtigt at alle overflader – uanset materiale – er helt rene. Det vil sige, der skal ikke være nogen former for belægninger, smuds, skidt og støv, når man skal i gang med at male gulvet. Ligeledes skal huller og utætheder i gulvet være udbedret, inden man går i gang med at male gulvet.

Når man skal vedligeholde et epoxygulv kan det klares ved fejning, støvsugning og ganske almindelig gulvvask. Det kræver som sådan ikke noget ekstraordinært middel, når man skal i gang med rengøringen af epoxygulvet.