Hvad er Osteopati?

En mand får massage

Du har muligvis hørt begrebet osteopati før, men ved du egentlig hvad det betyder? Der er mange, som ikke får prøvet osteopati, fordi de faktisk ikke helt ved hvad det er, og hvad det gør. Her får du derfor en kort beskrivelse af, hvad osteopati er.

Osteopati er en behandlingsform, som er baseret på fag såsom anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik, patologi og embryologi. Selve filosofien bag behandlingsformen består i, at kroppens selvhelingsmekanismer træder i kræft, når blot den bliver mekanisk korrigeret. Osteopati kan bruges til at forebygge og undersøge dysfunktioner i kroppen samt behandle muskler, led, bindevæv, kar og nerver ved at normalisere kroppens funktioner.

Hvis du overvejer om osteopati er en god løsning for dig, er det en god idé at finde et sted i nærheden af dig. Bor du i København området, kan du blandt andet finde hjælp til osteopati Frederiksberg.

Hvornår har jeg brug for osteopati behandlinger?

Selvom du nu har en overordnet idé om, hvad osteopati er, skal du naturligvis vide, hvornår det er relevant for dig. Helt generelt kan smerter af forskellige typer i kroppen behandles med osteopati. Behandlingen hjælper med at optimere kroppens funktioner, og det er derfor noget, de fleste kan få gavn af, hvad end der er tale om mindre eller større lidelser.

Disse er nogle af de lidelser, som ofte bliver behandlet ved hjælp af osteopati.

  • Migræne
  • Piskesmæld
  • Hovedpine
  • Torticollis
  • Nakke- og rygsmerter
  • Skulder-, albue- og håndledsproblemer

Dette er blot nogle af de lidelser, som kan hjælpes ved en osteopatibehandling. Din osteopat sætter sig ind i din sygdomshistorik og laver relevante undersøgelser inden behandlingen, så han/hun kan afgøre, hvor problemstillingen ligger. Det betyder, at din behandling altid er individuelt tilrettelagt ud fra netop dine symptomer. Sommetider viser det sig endda, at årsagen til problemerne slet ikke ligger det sted i kroppen, hvor du oplever symptomer og smerte. Behandlingen har ikke kun til formål at komme smerten til livs men også at afdække årsagen til, hvordan den er opstået i første omgang. Det giver dig et godt udgangspunkt for, hvordan du undgår den i fremtiden.