Hvis jeg skulle vælge én fitness maskine

Mand træner romaskine

Det er et spørgsmål jeg ofte får. Hvis jeg skulle investere i én fitness maskine til hjemmebrug, hvilken en skulle det så være? Jeg synes det et godt spørgsmål, derfor vælger jeg også at tage det op her i dag. Der er mange ting man skal tage højde for. Den tankegang jeg har brugt er, at det enten skal være en maskine hvor man kan lave forskellige øvelser, eller en maskine hvor den øvelse man laver gavner mere end en muskelgruppe. 

Den fitness maskine jeg er nået frem til er en romaskine. Det kan muligvis komme bag på nogen, men jeg synes romaskiner er ekstremt undervurderede. Romaskinen opfylder det krav jeg havde om, at den gavner flere forskellige muskelgrupper. Du får trænet både ryg, skulder og biceps. Dertil er det også god konditionstræning. Romaskinen er tæt på at være den perfekte maskine, hvis du spørger mig. Det er endnu ikke muligt at få en maskine hvor du kan træne alle muskelgrupper, men en romaskine er noget af det tætteste du kommer, på netop sådan en maskine.

Romaskinen er både for øvede og begyndere  

En af romaskinens styrker, udover at være en maskine som træner forskellige muskler, så er det at den både er for nye og rutinerede. Det er nemlig muligt at indstille hvor tung den skal være at trække i. Fuldstændig lige som du kan justere kilo på en kabelmaskine. Det gør at en romaskine er det perfekte valg til dig, lige meget hvor i din træning du befinder dig. 

Du skal være opmærksom på, at der findes forskellige former for romaskiner, og derfor også forskellige priser. Du kan få helt simple romaskiner, hvor du indstiller trækkraften helt automatisk. Men du kan også få super high end romaskiner med tilhørende computer. Fuldstændig som man kender det fra løbebånd. Fordelen ved disse er, at du kan tracke en masse data fra dine træningssessioner. På den måde kan du sikre dig, at du konstant forbedre dine præstationer, hvilket er en vigtig del af at nå dit træningsmål. Så hvis jeg skulle vælge én træningsmaskine, så skulle det helt sikkert være romaskinen.