Jerseystof og dets muligheder

Jersey stof er et materiale med en lang række gode muligheder. Det er nemt at komme til og nemt at gå i gang med. Jerseystof er tynde tråde og derfor også et tyndt materiale. Dermed ikke sagt at det er et skrøbeligt materiale. Det er hårdført og kan tåle at blive brugt modsat andre mere sarte stoftyper. Jerseystof bruges ofte til tekstiler der bruges tæt på kroppen som eksempelvis undertøj, t-shirts eller sengetøj. Når jeg bruger jerseystof er det altid økologisk og bæredygtigt og dermed økotex eller gotz anderkendt og godkendt. Det synes jeg er vigtigt, så jeg ved at det er produceret under ordentligt forhold og under sundhedsskadelige kemikalier.

Arbejdet med jerseystof

Når jeg syr med jerseystof bruger jeg altid afrundede nåle det er af to årsager. 1. fordi jeg ikke ønsker at flosse stoffet når jeg syer, da det er et så fint materiale og 2 fordi det ikke er nødvendigt med spidse nåle da det sagtens kan gå igennem det bløde stof med de afrundede nåle. Det kan være en fordel af vaske dit jerseystof inden du syr det færdigt da det kan krympe op til 5 %. På den både kommer dine tekstiler af jersey stof til at passe 100 % og man vil selvfølgelig hellere gå med tøj der passer frem for, hvis det er for stort eller småt. Du finder jerseystof hos Stofdepotet

Sådan behandler du bedst dit jerseystof

Jersey stof må ikke vaskes på højere end 40 grader og må ikke komme i tørretumbleren. Hvis tøjet skal stryges er tålmodighed en dyd og du skal vælge en lav temperatur på dit strygejern. Derudover er det altid en fordel af tage det ud af vaskemaskine lige efter det er vaske for at forhindre at det krøller. Det er bedst at hænge op udendørs i sol og let blæst da det på den både tørrer hurtigere, men hvis det ikke er en mulighed er det selvfølgelig og fint at hænge dit jerseystof op indendørs. Hvis du behandler dine tekstiler af jerseystof kan de holde rigtig længe og det kan derfor godt betale sig at passe på sit tøj. Både for pengepungen og miljøet.