Parasoller til mange formål

Flere røde havestole og en parasol står i en smuk have

Man ser dem over det hele. Parasoller. I Indre By er de stort set på hvert et gadehjørne. Går man en lille tur i brokvarterne, så skal man nærmest manøvrere sig forbi dem. Tager man ud i det ganske land, så er parasoller også en hyppig tilstedeværelse. Ude i villakvartererne finder man dem selvfølgelig på terrasser og i haver, hvor de giver skygge, når solen skinner.

Parasollers vigtigste funktion er – selvfølgelig – at give skygge. Men de helt rigtige parasoller skaber også en hyggelig atmosfære, hvor man rigtig kan slappe af. Nogle foretrækker at ligge i solen, mens andre til enhver tid hellere vil ligge i skyggen. Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er det ikke sundt at opholde sig for meget i solen; især ikke når solen står på sit højeste om sommeren. 

Parasoller til altanen 

Er du bosiddende i en lejlighed med en stor altan på sydsiden? Så kan en parasol være en rigtig god idé at anskaffe sig. Til de lune sommeraftener, hvor man har inviteret familie og venner over til grill, er en parasol til altanen helt uundværlig. Ingen gider at have sol i øjnene, når man skal hygge sig og slappe af, og derfor er en parasol til altanen en rigtig god investering. 

Som de fleste af os ved, så er solen stråler kræftfremkaldende hvis man gentagende gange bliver solskoldet. Derfor er det dels vigtigt at tage solcreme på, men det er lige så vigtigt at søge skygge, når solen bager i sommervarmen. Ikke desto mindre er solen stråler – i moderate mængder – sunde, da det er en af de bedste kilder til d-vitamin. Os danskere er i underskud af d-vitamin i løbet af vinteren. 

Parasoller til haven 

Har man havemøbler, så har man typisk også parasoller. Parasoller findes i alverdens afskygninger, så der er helt sikkert også noget for dig. Mange har også havemøbler stående i selve haven frem for på terrassen. Det kan nemlig være meget hyggeligt at placere havemøblerne i en hyggekrog, hvor der måske er mere læ og luftigt. De fleste haveborde er i dag lavet, så man nemt kan placere parasollen i midten af bordet.