Sådan kan tandlægeskræk afhjælpes

Der findes mange holdninger til tandlæger og tandhygiejne, og det er på mange måder et emne, der skiller vandene. For de fleste mennesker, så forekommer tandpleje som en naturlig del af dagligdagen, hvor tænderne børstes op til flere gange dagligt for at sikre, at der ikke forekommer uønsket opbygning af bakterier. Men der eksisterer også en bred skare af mennesker, der i høj grad associerer tandpleje med smerte, frygt og dårlige minder fra barndommen. 

Det er desværre en realitet for de mange danskere, der lider af tandlægeskræk som resultat af dårlige oplevelser. Men selvom, at man har haft dårlige oplevelser med tandlæger fra tidligere tjek og besøg, så er det bestemt ikke ensbetydende med, at man i fremtiden ikke kan få nogle fantastiske oplevelser. I folkeskolen bliver man tildelt en tandlæge, og er man uheldig, så kan tandlægeskrækken allerede starte her fra en tidlig alder. 

Tandlægeskræk kan koste dyrt for pengepungen

Men tandlægeskræk er noget, der kan og skal bekæmpes, fordi at tandhygiejne er uhyre vigtigt for vores generelle velvære. Tandsmerter som resultat af huller grundet ineffektiv tandpleje kan både koste dyrt for pengepungen, men også særligt på smerte saldoen, hvor man knap nok kan tygge, spise eller sove på grund af tandpine.

Heldigvis findes der et hav af dygtige tandlæger i Danmark, som kun ønsker det bedste for deres patienter, hvor eventuel tandlægeskræk hurtigt kan kureres som resultat af god kommunikation mellem begge parter. Det kræver forståelse og indsigt fra tandlægens side, fordi at tandlægeskræk er en reel frygt, der kan spænde ben for tandplejen, før man overhovedet er kommet i gang. 

Det er vigtigt at vælge den rigtige tandlæge

Martin Åside er en af de tandlæger, der tager de ekstra skridt for at gøre dit visit til en behagelig og positiv oplevelse. Hele medarbejderstaben står klar til at svare på spørgsmål og give dig indblik i, hvordan forløbet kommer til at foregå. Hos Tandlæge, Martin Åside, bliver der taget hensyn til patienten, da det at gå til tandlæge er en tillidssag. 

Lider man af tandlægeskræk, så kan man allerede inden besøget, informere klinikken om det, så de kan forberede en speciel behandling, der er udarbejdet til at imødekomme patienten på sådan en vis, at der tages ekstra hensyn.