Værnemidler som enhver arbejdsplads bør overveje at få

I 2020 er værnemidler noget af det der gør det muligt for os alle at fortsætte arbejdet. Masker, håndsprit og afstandsmærker hjælper os alle med at begrænse smitten. Alle arbejdspladser har et ansvar for at minimere smitten ved at investere i værnemidler og implementere regningslinjer, der gør det så sikkert som muligt at tage på arbejde. I det følgende får du overblikket over de værnemidler, som enhver arbejdsplads bør overveje at få.

Håndsprit dispensere

God håndhygiejne og dermed håndsprit, er et af de mest effektive værktøjer, som vi kan bruge til at minimere smitten. Bestil nemt en håndsprit dispenser online hos haandspritdispensere.dk – gerne flere. Der findes flere forskellige typer håndsprit dispensere. Nogle kommer med en drypbakke, der nemt kan afmonteres, når den skal rengøres. Håndsprit dispensere kan desuden fås til håndsprit flasker på mellem 350 ml til 1000 ml. Der findes endda også håndsprit dispensere, der kan hænges op på en væg. Det er også en god idé at købe informationstavler, der nogle gange kan monteres direkte på håndsprit dispenseren. På informationstavlen kan du skrive generelle retningslinjer for at minimere smitterisikoen.

Informationsskilte

Ligesom håndsprit, er information også meget vigtigt i kampen mod smitten. Sørg for at informere medarbejdere om smitte reducerende retningslinjer på muntlig, per mail og via informationsskilte. Informationsskilte er især gode at have stående, fordi minder medarbejderne om, at man skal være forsigtig. Det er vigtigt, at der ikke er nogen tvivl om, hvad man skal gøre når man eksempelvis færdes i kantinen, ved kaffemaskinen og lignende. I nogle arbejdspladser kan det også være en god idé at implementere regler for, hvordan man omgås kunder – man vil jo nødigt smitte sin kunde! Derudover er det vigtigt, at kommunikere, at man gør alt dette for medarbejderens egen sikkerhed.

Andre værnemidler

Afhængig af hvilken form for arbejdsplads du har, kan det være en god idé også at investere i andre værnemidler. I butikker og ved receptioner kan det anbefales at opsætte beskyttelsesskærme, så medarbejderen ved receptionen eller kassen ikke smittes af kunderne. Derudover kan afstandsmærker også være en god idé, hvis der er områder, hvor der ofte dannes kø. Udover butikker, så kan afstandsmærker eksempelvis anvendes i kantiner. Mundbind kan også anbefales ved område, hvor mange mennesker færdes, men disse har dog den ulempe, at de er en omkostning for medarbejderne.